De Molen – Kwaliteit uit Oostenrijk

Sinds de 14e eeuw wordt in onze Molen in St. Peter in der Au (Oostenrijk) graan verwerkt. De Molen is sinds 1932 in het bezit van de familie Rosenfellner. Generatie op generatie is de Molen gegroeid en doorgegeven aan de volgende generatie. Vanaf 1998 runt Monika Rosenfellner de Molen.

Kwaliteit heeft een lange traditie.

Sinds de oprichting van onze Molen is deze continu aangepast aan de tijd. Het oude werd afgebroken, herbouwd en uitgebreid. Ondanks de voortdurende ontwikkeling in de afgelopen decennia zijn de waarden van het bedrijf niet veranderd. Het gevoel voor de verwerking van lokaal graan, de variëteiten en het aspect van duurzaamheid komen van mijn grootvader, die voor die tijd al een visionair was. Het was altijd belangrijk voor hem om het graan van de nabijgelegen boeren te krijgen, een eigen waterkrachtcentrale te bouwen voor de productie en om het beste meel te produceren.

En vandaag de dag? De oude waterkrachtcentrale is in 2011 vervangen door een nieuwe waterkrachtcentrale. De extra vraag naar elektriciteit wordt gekocht en voor 100 procent gedekt door duurzame energie van een Oostenrijkse energieleverancier. Onze producten worden dus grotendeels vervaardigd met de volle kracht van water.

Wij zorgen voor kwaliteit, goede smaak en duurzaamheid.

Elke generatie heeft bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Maar onze waarden zijn niet veranderd sinds 1932. In harmonie met de natuur werken we continu aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf en onze producten.

De grondstoffen die de natuur ons geeft zijn van onschatbare waarde. De biologische granen zorgen voor een uitstekende kwaliteit van onze producten. In de Rosenfellner Molen wordt op ambachtelijke wijze graan van gecertificeerde Oostenrijkse boeren verwerkt. Ook bij het selecteren van handelspartners wordt een zorgvuldige selectie gemaakt om de beste grondstoffen te verkrijgen.

Jaarlijks verwerken we honderden tonnen graan. Verantwoordelijk hiervoor is een ervaren team, dat met passie en plezier in de Molen werkt.

Wij vinden het belangrijk om een ​​waardevolle bijdrage te leveren aan het behoud van de natuur. Om deze op een gezonde, sterke en duurzame manier door te geven aan de volgende generatie.

Het is voor ons belangrijk om een ​​waardevolle bijdrage te leveren en de natuur te behouden. Om ze op een gezonde, sterke en mooie manier door te geven aan de volgende generatie.

Duurzaamheid is voor ons niet zomaar een slogan.

Dit zie je terug in onze grondstof besparende manier van werken in de Molen en in de winkel. We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke verpakkingsmaterialen. Het meeste transport gebeurt per trein, onze heftruck wordt elektrisch aangedreven. We nemen veelvoudig energiebesparende maatregelen. We produceren met waterkracht of elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen.

Hiervoor ontving de Rosenfellner Molen in 2016 de Helios Duurzaamheidsprijs, die uitgereikt werd door de Kamer van Koophandel van Oostenrijk. Deze prijs motiveert ons, om in deze richting te blijven denken en handelen.
De familie Rosenfellner begon in de jaren negentig met het verwerken van biologisch geteeld graan. Ons bedrijf staat al drie decennia voor biologische kwaliteit en dit is een belofte die nog steeds van groot belang is in ons dagelijks werk.

Monika Rosenfellner: “Met veel plezier verwerk ik graan dat de natuur behoudt en als bron van leven voor mensen dient. Tevens creëer ik graag nieuwe smaakvolle, gezonde recepten en producten. Ik ben des te meer blij dat brood en gebak vandaag de dag weer gewaardeerd en gebakken wordt, zoals onze voorouders dat ook deden.”

Met veel plezier verwerk ik graan dat de natuur behoudt en als bron van leven voor mensen dient. Tevens creëer ik graag nieuwe smaakvolle, gezonde recepten en producten. Ik ben des te meer blij dat brood en gebak vandaag de dag weer gewaardeerd en gebakken wordt, zoals onze voorouders dat ook deden.

Kwaliteit uit Oostenrijk

Wij verwerken granen die zorgvuldig en voornamelijk in Oostenrijk zijn geteeld. De weg van de akkerbouwvelden naar onze Molen is meestal kort, want wij hechten veel belang aan de verwerking van de granen van regionale boeren.

100% Biologisch

Wij vervaardigen producten die uitsluitend biologisch zijn en dus vrij van chemische toevoegingen. Een gecertificeerd keurmerk is het biologische logo, welk op al onze producten staat.

Eerlijke landbouw

We onderhouden de relaties met onze leveranciers en het is belangrijk voor ons om ze eerlijk en gepast te betalen. Het harde werk van de boeren, hun gevoel voor de planten en hun ervaring dragen aanzienlijk bij aan de kwaliteit van elk graansoort.

100% Waterkracht

De Molen draait op duurzame energie, die door onze waterkrachtcentrale wordt geproduceerd. De extra energiebehoefte wordt ingekocht. Hierbij hechten we veel belang aan het feit dat dit ook afkomstig is van 100% duurzame energie (zon, wind, water) van lokale energieleveranciers.

Veganistisch

Wij vervaardigen producten die geen dierlijke ingrediënten bevatten. Ons assortiment is grotendeels veganistisch.

Zonder palmolie

We gebruiken alternatieve vetten en oliën.

Onze handelspartners

Als de herfst in september nadert, worden de graansilo’s van de molen waardevolle graansilo’s voor het komende seizoen. En omdat niet alle granen hetzelfde zijn, waarderen we grondstoffen uit gecontroleerde biologische landbouw.

We onderhouden langdurige en persoonlijke relaties met onze graanproducenten en leveranciers. Een goede samenwerking die garandeert dat we altijd over de beste grondstoffen beschikken. We kennen elke soort, en elkaar bij naam.

We willen onze handelspartners en alle boeren bedanken voor de goede samenwerking, die jaar na jaar zorgen voor een waardevolle oogst, die vervolgens in onze graanmolen wordt verwerkt tot hoogwaardige biologische producten van uitstekende kwaliteit.