Duurzaamheid is voor ons niet zomaar een slogan.

Dit zie je terug in onze grondstof besparende manier van werken in de Molen en in de winkel. We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke verpakkingsmaterialen. Het meeste transport gebeurt per trein, onze heftruck wordt elektrisch aangedreven. We nemen veelvoudig energiebesparende maatregelen. We produceren met waterkracht of elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen.

Hiervoor ontving de Rosenfellner Molen in 2016 de Helios Duurzaamheidsprijs, die uitgereikt werd door de Kamer van Koophandel van Oostenrijk. Deze prijs motiveert ons, om in deze richting te blijven denken en handelen.
De familie Rosenfellner begon in de jaren negentig met het verwerken van biologisch geteeld graan. Ons bedrijf staat al drie decennia voor biologische kwaliteit en dit is een belofte die nog steeds van groot belang is in ons dagelijks werk.

“Brot von daheim”

Een eerste “Best Of” mijn favoriete broodbakrecepten is te vinden in mijn boek “Brot von daheim”, dat in het najaar van 2020 werd gepubliceerd door Löwenzahn Verlag.

LET OP: Het boek is in Duitse taal geschreven!

Ik hou ervan als het vers geoogste graan naar de molen komt. Het is zo krachtig, het geeft zo’n heerlijke geur af en het komt er nog sterker uit als je het elke dag maalt. Goed graan vermalen tot nog beter meel is een kunst.

Vraag het aan de molenaar

Met dit initiatief wil ik mijn kennis over graan, verwerking en bereiding delen. Ik heb zelf veel uitgeprobeerd, geëxperimenteerd en ervaring opgedaan. Mijn moeder Stefanie, die voor mij een echte bakexpert is, was hierbij een grote steun.

Ik kijk uit naar je vragen!