Pompoenbrood

Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

Gevonden: een brood dat overal bij past! Het pompoenbrood smaakt heerlijk en is ideaal voor snacks, salades, soepen en, en, en! De voorbereiding is een beetje veeleisend, maar je groeit mee met je uitdagingen, toch? Succes!

Auteur: Rosenfellner Mühle

Ingrediënten:

Je hebt nodig: 230 g Hokkaido-pompoen, 80 g verse pompoenpitten, 30 g honing, 30 g boter, 1 ei, 200 g volkoren meel, 200 g speltbloem, 21 g verse gist, 50 g lauw water en 13 g zout.

  • 230 g hokkaido-pompoen
  • 80 g verse pompoenpitten
  • 30 g honing
  • 30 g boter
  • 1 ei
  • 200 g volkoren meel
  • 200 g speltbloem
  • 21 g verse gist
  • 50 g lauw water
  • 13 g zout

Schil de pompoen, snijd hem in kleine stukjes en dek hem af op een laag vuur en laat ongeveer 10 minuten sudderen tot hij zacht is. Was intussen de pompoenpitten en rooster ze goudbruin in een pan zonder olie. Pureer vervolgens de gestoomde pompoenblokjes met de staafmixer en laat de puree een beetje afkoelen. Meng met honing, boter en ei terwijl het nog lauw is. Doe nu de twee soorten bloem in een grote kom, vorm een ​​kuil in het midden, verkruimel de gist erin en meng het met een beetje bloem vanaf de rand. Voeg dan het lauwwarme water toe en meng alles. Laat het deeg 30 minuten rusten.

Voeg vervolgens het pompoenmengsel, de pompoenpitten en het zout toe aan de kom en kneed alles tot een glad deeg. Dek af en laat het deeg op een warme plaats minstens 30 minuten rijzen tot het volume ongeveer verdubbeld is. Kneed het deeg daarna nog even door en leg het in een met olie ingevette broodvorm. Laat nog 10 minuten rijzen, besprenkel met water en bak in de voorverwarmde oven.

40 minuten bij 180 °C Hetelucht met stoom

Gevonden:
een brood
dat overal
bij past!