Spelt Kamut-stokbrood

Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

In het voorjaar met boter en verse bieslook, in de zomer met gegrilde gerechten, in het najaar met goulash en in de winter met honing bij de thee: Dit stokbrood past altijd! De combinatie van spelt- en kamutmeel geeft het een bijzonder mooie, goudgele kleur.

Auteur: Rosenfellner Molen

  • 20-25 minuten bij 220 °C Hetelucht zonder stoom afbakken.
  • 5 minuten bij 250 °C Hetelucht met veel stoom, Vervolgens het stoom afblazen en temp. terugdraaien naar 220 °C.

Ingrediënten:

Je hebt nodig: 400 g licht speltmeel, 100 g kamutmeel (of: volkoren kamutmeel), 11 g zout, 21 g verse gist (of een pakje droge gist) en 350 g water.

  • 400 g licht speltmeel
  • 100 g kamutmeel (of: volkoren kamutmeel)
  • 11 g zout
  • 21 g verse gist (of een pakje droge gist 9 gram)
  • 350 g water

Meng alle ingrediënten en kneed tot een zacht deeg. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het minimaal drie tot maximaal 12 uur in de koelkast rusten. Hoe langer het deeg rust, hoe intenser het aroma.

Haal het deeg uit de koelkast en vorm drie strengen van gelijke lengte. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en kras het oppervlak drie keer zoals gewenst. Bak in de voorverwarmde oven.

5 minuten bij 250 °C Hetelucht met veel stoom, Vervolgens het Stoom afblazen en temperatuur terugdraaien naar 220 °C.
20-25 minuten bij 220 °C Hetelucht zonder stoom afbakken.