Zes granen brood

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Wat een graan bom! Het mooie van het brood is niet alleen de smaak – het betovert ons ook visueel met de verschillende bloemkleuren: van wit tot geel tot groen en bruin – heerlijk en superlekker!

Auteur: Rosenfellner Mühle

Ingrediënten:

Je hebt nodig: 50 g amarantmeel, 50 g gierstmeel, 150 g roggemeel T960, 50 g speltmeel, 50 g maismeel, 50 g boekweitmeel, 100 g volkorenmeel, 300 g tarwebloem T700, 20 g aardappel vlokken (of pureepoeder), 17 g zout, 21 g verse gist (of 1 pakje droge gist), 10 g plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie), 530 g lauw water.

  • 50 g amarantmeel
  • 50 g gierstmeel
  • 150 g roggemeel
  • 50 g speltmeel
  • 50 g maismeel
  • 50 g boekweitmeel
  • 100 g volkorenmeel
  • 300 g tarwebloem
  • 20 g aardappel vlokken (of pureepoeder)
  • 17 g zout
  • 21 g verse gist (of 1 pakje droge gist 9 gram)
  • 10 g plantaardige olie
  • 530 g lauw water

Meng alle droge ingrediënten, meng de gist met de olie en het water en kneed alles tot een deeg. Vorm het deeg tot een bal en laat 30-45 minuten rusten in een rijsmand of mengkom bedekt met een vochtige doek.

Kneed het deeg opnieuw, vorm het weer tot een bal en dek het nog 30 minuten af ​​in een rijsmand. Leg vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat, besproei met veel water en kerf het deeg desgewenst in met een zeer scherp, glad mes. Bak in de voorverwarmde oven.

10 minuten bij 230 °C Hetelucht met stoom. Laat het stoom afblazen en draai de temperatuur terug naar 200°C.
65–75 minuten bij 200 °C zonder stoom afbakken.

Wat een
graan bom!